بررسی تاثیر گپ تحصیلی بر روی مهاجرت تحصیلی

افراد بسیاری از سراسر دنیا علاقمند به تحصیل در کشورهایی نظیر انگلستان، کانادا و… هستند. اما یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کنند گپ تحصیلی است. برخی از افراد به هر دلیلی بعد از مقطع دیپلم یا بعد از کارشناسی و یا کارشناسی ارشد نمی توانند ادامه تحصیل بدهند و وقفه بین تحصیلشان می افتد که به این وقفه گپ تحصیلی گفته می شود. گپ تحصیلی می تواند در روند مهاجرت تحصیلی برای داوطلبان کمی دردسرساز باشد. در ادامه با بررسی تاثیر گپ تحصیلی بر روی مهاجرت تحصیلی با گروه پیوند همراه باشید.

 

گپ تحصیلی چیست؟

Study Gap یا گپ تحصیلی به وقفه و یا فاصله بین مقطع تحصیلی قبلی و مقطع تحصیلی جدید گفته می شود. به عنوان مثال اگر فردی در ۲۲ سالگی مدرک کارشناسی خود را گرفته باشد و در ۲۶ سالگی بخواهد در مقطع کارشناسی ارشد شروع به تحصیل کند دارای ۴ سال گپ تحصیلی است. علت گپ تحصیلی می تواند هر چیزی از جمله کار کردن، ازدواج و… باشد.

 

گپ تحصیلی چگونه محاسبه می‌شود؟

برای محاسبه گپ تحصیلی، لازم است تا تاریخ فارغ التحصیلی از مقطع تحصیلی قبلی خود را به یاد داشته باشید که این تاریخ بر روی مدرک تحصیلی نیز نوشته شده است. فاصله بین تاریخ دریافت مدرک قبلی تا زمان درخواست پذیرش از دانشگاه گپ تحصیلی در نظر گرفته می شود.

لازم به ذکر است که مدت زمانی که پس از دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی، صرف انجام کارهای لازم برای گرفتن ویزا و سایر کارهای مورد نیاز برای مهاجرت می شود، جز گپ تحصیلی به شمار نمی آید.

 

اپلای با گپ تحصیلی 

زمانی که تصمیم به ادامه تحصیل در خارج و مهاجرت تحصیلی می گیرید باید علاوه بر ارائه مدارک تعیین شده، شرایطی نظیر تمکن مالی کافی، ارائه مدرک زبان مانند آیلتس، داشتن معدل بالا و … داشته باشید. که یکی از شرایط بسیار مهم برای دریافت پذیرش از کشورهای خارجی نظیر انگلستان و کانادا، متناسب بودن سن دانشجو با مقطع تحصیلی مورد نظر است. یعنی اگر چه محدودیت سنی مشخصی برای هر مقطع تحصیلی مشخص نشده است اما اگر سن دانشجویان از یک بازه بیشتر باشد شانس موافقت با درخواست آن ها بسیار کاهش می یابد.

حال شما داوطلبی را در نظر بگیرید که مدت زیادی از زمان دریافت آخرین مدرک تحصیلی اش گذشته، در نتیجه مدتی است که از فضای دانشگاه و محیط آکادمیک دور مانده و از نظر علمی نیز آپدیت نمی باشد در نتیجه نسبت به سایر متقاضیان شانس کمتری برای پذیرش دارد مگر اینکه توجیه قانع کننده‌ای برای مدت زمان دوری از دانشگاه به مسئولین ارائه دهند.

بنابراین قبل از اقدام برای پذیرش در خارج با مراجعه به وب سایت دانشگاه ها کلیه شرایط را به طور دقیق بررسی کرده و حتما شرایط و گپ تحصیلیتان را قبل از هر کاری در نظر داشته باشید.

 

حد نرمال گپ تحصیلی چند سال است؟

ممکن است برای بسیاری این سوال پیش بیاید که حد نرمال گپ تحصیلی چند سال است؟ باید گفت که این مقدار بسته به کشور و دانشگاه انتخابی می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی در اکثر دانشگاه های جهان شرایط سنی مورد نیاز برای تحصیل در هر مقطع به شرح زیر است:

 

مقطع تحصیلیشرایط سنی
کارشناسی۲۲ سال
کارشناسی ارشد۲۵ الی ۲۸ سال
دکتریمحدودیت خاصی برای این مقطع وجود ندارد.

 

گرفتن ویزای تحصیلی با گپ تحصیلی

ممکن است با وجود سختگیری هایی که برای پذیرش دانشجویان با گپ تحصیلی وجود دارد، در مواردی با داشتن معدل بالا و شایستگی علمی، داشتن مقالات پژوهشی معتبر، نمره بالا مدرک آیلتس و… دانشگاه شرایط سنی داوطلب را نادیده بگیرد و به این داوطلبان پذیرش بدهد اما در فرایند دریافت ویزا تحصیلی برای این دسته از داوطلبان شرایط بسیار سختگیرانه تر است.

برای دریافت ویزا تحصیلی این دسته از داوطلبان حتما باید دلایل قانع کننده ای برای وقفه تحصیلی خود به ماموران اداره مهاجرت ارائه دهند. همچنین باید نظر افسران اداره مهاجرت را در مورد اینکه صرفا می خواهند برای تحصیل به کشور مقصد بروند و قصد ماندن در آنجا بعد از پایان تحصیلات را ندارند، جلب نمایند. لذا لازم است تا در زمان محاسبه سفارت جواب های منطقی و از قبل فکر شده به سوالات دهید در غیر این صورت با وجود داشتن کلیه شرایط دیگر درخواست ویزا تحصیلی شما ریجکت خواهد شد.

 

جبران گپ تحصیلی

با داشتن شرایط زیر ممکن است گپ تحصیلی داوطلبان تا حدودی جبران شده و با درخواست پذیرش آن ها موافقت گردد:

  • داشتن مدرک زبان معتبر با نمره بالا
  • داشتن معدل بالا و نمرات بسیار خوب در مقطع تحصیلی قبل
  • داشتن مقالات چاپ شده در مجلات بین المللی
  • نوشتن انگیزه نامه‌های قانع کننده و قوی
  • داشتن تاییدیه بانکی بر تمکن مالی دانشجویان
  • داشتن توصیه نامه از اساتید شناخته شده

 

 

۰۸ هشت سال از تأسیس موسسه پیوند می گذرد و بین ۳۰ تا ۵۰ دانش آموز سالانه توسط موسسه پیوند، وارد مدارس نمونه و دانشگاه ها می شوند. درباره پیوند بیشتر بدانید
فرم درخواست مشاوره