هر آن چیزی که برای تحصیل و زندگی در کانادا باید بدانید

کانادا دومین کشور بزرگ جهان از نظر مساحتی می باشد و در نتیجه چیزهای زیادی برای دیدن و تجربه کردن در این کشور وجود دارد. اگر شما هم تحصیل در کانادا را انتخاب کرده اید و قصد دارید به عنوان یک دانشجوی بین المللی در کانادا به تحصیل و زندگی بپردازید باید گفت که شهرهای بسیار خوب و پر جنب و جوش بسیاری متناسب با زندگی دانشجویی برای شما وجود دارد. از طرف دیگر کانادا دارای جاذبه های طبیعی بسیار جذابی است که نباید از آن ها غافل شد. برای تحصیل و زندگی در کانادا دانستن نکاتی نظیر آب و هوا، ساعت رسمی، تعطیلات، ساعت فروشگاهها و ادارات دولتی و نحوه رانندگی و … بسیار ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا هر آن چیزی که برای تحصیل و زندگی در کانادا باید بدانید را بررسی کنیم.

آب و هوای کانادا

آب و هوای کانادا بسیار متنوع بوده و بسته به محل زندگی شما ممکن است متغییر باشد. تابستان ها در کانادا هوا بسیار گرم و مطبوع است و هوا در بهار و پاییز برای گشت و گذار در شهر بسیار مطلوب می باشد. اما در فصل زمستان هوا در بسیاری از مناطق کانادا  سرد می شود و تنها در ساحل غربی هوا معتدلتر می باشد.

اگر در فصل تابستان به قسمت های شمالی کانادا بروید هوا ۲۴ ساعته روشن است و آفتاب در آسمان دیده می شود که در این مناطق در فصل زمستان می توانید شفق های رنگارنگ قطبی را مشاهده کنید.

مناطق زمانی و ساعت رسمی در کانادا

در کشور کانادا ۶ منطقه زمانی وجود دارد:

  • اقیانوس آرام (PST)
  • کوهستان (MST)
  • مرکزی (CST)
  • شرقی (EST)
  • آتلانتیک (AST)
  • نیوفاندلند (NST).

اختلاف زمانی از ساحل به ساحل در کانادا ۴.۵ ساعت است. به عنوان مثال وقتی در نیوفاندلند  ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر است، در تورنتو ساعت ۲ بعد از ظهر، در کلگری ساعت ۱۲ ظهر و در ونکوور ساعت ۱۱ صبح است.

کشور کانادا از ۱۰ استان و ۳ منطقه جغرافیایی تشکیل شده است که همه آن ها تابع ساعت تابستانی می باشند که به این معنی است که ساعت ها در یکشنبه دوم مارچ هر سال یک ساعت به جلو میروند و یکشنبه اول نوامبر هر سال یک ساعت به عقب برمیگردد که در کانادا به آن «بهار به جلو» و «پاییز عقبگرد» گفته می شود. البته همه شهرها تابع این قانون نیستند و استثنائاتی وجود دارد به عنوان مثال شهر ساسکاچوان پیرو این الگو زمانی نیست.

ساعات کاری مراکز دولتی و فروشگاههای کانادا

 

ساعات کاری دفاتر دولتی، مطب های پزشکان، وکلا و سایر متخصصان از ساعت ۹ صبح الی ۵ بعد از ظهر از دوشنبه تا جمعه می باشد و در تعطیلات آخر هفته یعنی شنبه و یکشنبه تعطیل هستند. لازم به ذکر است برخی از کلینیک های پزشکی آخر هفته ها نیز باز هستند.

در شهرهای کوچک کانادا، فروشگاه‌هایی که لباس و مواد غذایی می‌فروشند و  همچنین داروخانه‌ها، غالبا از ۹ الی ۱۰ صبح شرروع به فعالیت کرده و تا ساعت ۶ عصر باز هستند و روزهای کاری آن ها از دوشنبه تا جمعه است. شنبه و یکشنبه تعطیل هستند و در صورت باز بودن فقط نیمی از روز باز هستند.

اما در شهرهای بزرگ کانادا، فروشگاه‌ها و داروخانه هر روز هفته و در ساعات بیشتری باز و فعال هستند. مثلا، فروشگاه‌های مواد غذایی ممکن است از ۷ صبح الی ۱۲ شب باز باشند و حتی ممکن است برخی از آن ها ۲۴ ساعت شبانه روز باز باشند که برخی از داروخانه ها نیز ساعت کاری مشابه به این فروشگاه ها دارند.

زمان باز شدن و  بسته شدن بارهایی که مشروبات الکلی سرو می‌کنند در هر استان می تواند متغییر باشد. رستوران‌ها و کافه ها نیز خودشان ساعات فعالیت خود را تعیین می‌کنند. برخی ممکن است فقط برای صبحانه و ناهار باز باشند.

انعام دادن در کانادا

در کانادا بسیار مرسوم است که مردم به افرادی که در مشاغلی مانند متصدی بار، آرایشگر، پیشخدمت، دربان و رانندگان تاکسی انعام می دهند که نشان دهنده قدردانی از خدماتی است که ارائه می دهند که البته هیچ الزامی برای پرداخت آن وجود ندارد و مقدار آن در صورت حساب لحاظ نمی شود. مبلغ انعام به طور کلی ۱۰ الی ۲۰ درصد از کل صورت حساب است.

انرژی برق در کانادا

یکی دیگر از موضوعاتی که درباره هر آن چیزی که برای تحصیل و زندگی در کانادا باید بدانید انرژی برق در کانادا است.  پریز های برق در ایران و آمریکای شمالی متفاوت است و برق در کانادا به انرژی آبی نیز شناخته می شود چرا که آب در تولید درصد بالایی از برق کانادا نقش دارد. ولتاژ لوازم خانگی برقی ۱۲۰ ولت است و پریز برق نوع B برای استفاده از آن ها مورد نیاز است. اتصال دستگاهی با ولتاژ کمتر یا بیشتر از ۱۲۰ ولت باعث آتش سوزی می شود بنابراین لازم است اگر وسایلی با ولتاژ متفاوت دارید و می خواهید در کانادا از آن استفاده کنید حتما از مبدل برق استفاده کنید.

رانندگی در کانادا

اگر شما قصد زندگی و تحصیل در کانادا را دارید و می خواهید سال های متوالی در کانادا زندگی کنید یکی از مواردی که باید آن را یادبگیرید رانندگی در کانادا و قوانین آن می باشد. برای رانندگی قانونی در کانادا به گواهینامه رانندگی که توسط دولت همان استان محل اقامتتان صادر شده باشد، نیاز خواهید داشت.

نکته مهم این است که هنگام رانندگی در هر نقطه ای از کانادا حتما گواهینامه خود را به همراه داشته باشید.

اگر کمتر از ۳ ماه در کانادا اقامت داشته باشید، ممکن است بتوانید از گواهینامه رانندگی معتبر صادر شده از کشور خود استفاده کنید. اگر بیش از ۳ ماه اقامت دارید، حتماً از کشور خود اجازه رانندگی بین المللی (IDP) بگیرید تا برای رانندگی در خاک کانادا با مشکل مواجه نشوید.

 

۰۸ هشت سال از تأسیس موسسه پیوند می گذرد و بین ۳۰ تا ۵۰ دانش آموز سالانه توسط موسسه پیوند، وارد مدارس نمونه و دانشگاه ها می شوند. درباره پیوند بیشتر بدانید
فرم درخواست مشاوره